In het jaar 2018 hebben wij 11 projecten financieel ondersteund. Sommige stichtingen, die voor een project steun vragen, zijn ‘vaste klant’ bij ons.

Veranderdag Gemeente Barendrecht

De jaarlijkse ‘Veranderdag’ in de Gemeente Barendrecht is elk jaar weer een feest, een feest waarbij wordt gewerkt door enthousiaste Barendrechters. Ook de mensen van onze doelgroep worden geholpen met zaken waar zij zelf wat moeite mee hebben. Voor de Veranderdag is nogal wat geld nodig dus hebben wij een steentje bijgedragen.

Stichting Stras

De Stichting Stras houdt zich bezig met allerlei projecten voor verstandelijk gehandicapte mensen. Een van die bezigheden is het varen met boten die gekocht en onderhouden moeten worden. De kapiteins en bemanning zijn altijd weer blij als wij hen financieel kunnen helpen. Dus doen wij dat ook.

Stichting Profila Zorg

Wij hebben de Stichting Profila Zorg een bedrag toegezegd om voor de oudere bewoners van de woonvoorziening Keijenburg met een verstandelijke handicap en/of dementie, een zogenoemd tactiel wandpaneel aan te schaffen. Het paneel kan worden gebruikt voor het zo veel mogelijk voorkomen van geestelijk en lichamelijk problemen.

Stichting Special Olympics

Ook voor mensen die een verstandelijk handicap hebben, zijn er door Special Olympics de Nationale Spelen Achterhoek 2018 georganiseerd. Jongelui uit ons werkgebied Rijnmond doen enthousiast mee. Wederom hebben wij aan de Stichting Special Olympics een bedrag toegezegd.

Atelier Herenplaats

Het onderhand wereldbekende Atelier Herenplaats wilde een bezoek brengen met een aantal kunstenaars aan de Outsider Art Fair te Parijs. Wij hebben voor het bezoek aan de Fair een leuk bedrag gedoteerd zodat een aantal mensen met hun leiding en kunstwerken naar Parijs kon vertrekken. Na de onderdompeling in de Franse kunst van collega’s, en met roem overladen, reisden de kunstenaars moe maar voldaan terug naar de basis aan de Schietbaanstraat 1 te Rotterdam.

Stichting Wielewaal

De logeerweekenden en kinderthemaweken in 2018 voor deelnemers uit onder andere het Rijnmondgebied, georganiseerd door de Stichting Wielewaal, hebben wij ondersteund met een donatie. De ouders die 24 uur per dag bezig zijn met hun ernstig gehandicapten kinderen verdienen ook eens een beetje rust. Vandaar de logeerweekenden waar hun kinderen volop kunnen genieten van een heerlijk weekend.

Platform Voor elkaar IJsselmonde

Wij hebben een High Tea betaald voor het platform: Voor elkaar IJsselmonde. Een platform waarin verschillende organisaties samenwerken voor mensen in IJsselmonde die aandacht, hulp of ondersteuning nodig hebben. Dit doen zij door de inzet van vrijwilligers. Het is een goede zaak dat ook vrijwilligers onze aandacht hebben en wij hebben ons respect voor hen vorm gegeven door middel van de aangeboden High Tea.

Kerkplein

Onze vrienden van Kerkplein hebben een bijdrage gevraagd voor 2018.
Kerkplein is inmiddels een begrip geworden in onze doelgroep. Bekijkt u mijn verslag maar van de vorige jaren. We begrijpen het begrip en hebben weer in de beurs getast zodat zij er weer tegen kunnen dit jaar.

Stichting Halte Zomervilla

De droom van Stichting Halte Zomervilla is de realisatie van een woning en logeerhuis voor meervoudig beperkte kinderen. (EMB). Wij hebben een bedrag gedoteerd voor de nodige zaken die niet tot de exploitatie behoren. Het wordt een prachtig huis!

De Wip-Wap

De speeltuinvereniging De Wip-Wap is ook geschikt voor kinderen met een beperking. Wij vinden het een nuttig en sympathiek doel; vandaar onze financiële bijdrage voor Wip-Wap.

Sociëteit Rotterdamsch Studenten Corps en de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging

Sociëteit Rotterdamsch Studenten Corps (RSC) en de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging organiseren een evenement voor kinderen en jongeren met een geestelijke en/of lichamelijke beperking, georganiseerd in het kader van het honderdjarig bestaan van het R.S.C. op 10 mei 2019.
Natuurlijk doen wij ook een duit in het zakje waar onze studenten heel blij mee zijn.
Het is een goede zaak dat jonge mensen hun goede werk ook doen voor de minder begaafde kinderen.