In het jaar 2017 hebben wij 7 projecten financieel ondersteund. Sommige stichtingen, die voor een project steun vragen zijn ‘vaste klant’ bij ons (zie ook 2016).

Veranderdag Barendrecht

De jaarlijkse ‘Veranderdag’ in de Gemeente Barendrecht is elk jaar weer een feest waarbij hard wordt gewerkt door een menigte vrijwilligers. Ook dit jaar hebben wij een financiële bijdrage geleverd.

Kerkplein

Kerkplein is één van de oudste Stichtingen die wij ondersteunen. De bezoekers van Kerkplein vinden het hartstikke gaaf dat zij weer van een heerlijke zaterdag kunnen genieten. Tanja Demper is de vrouw die met haar medewerkers de bijeenkomsten organiseert en dat is een grote pluim en een mooi bedrag waard.

STRAS en Stichting ABRI

STRAS werkt samen met Stichting ABRI. Beide stichtingen zetten zich in voor de ontwikkeling van een cursus stemmen voor mensen met een verstandelijke beperking ( Stoere Stemmers).
Ons bestuur vindt het een zeer goed idee. Iedereen heeft het recht om zijn/haar stem uit te brengen. Daarom een welkome bijdrage van onze kant.

Stichting HIP

De Stichting HIP is nog steeds bezig om samen met vrijwilligers praktische en sociale hulp te verlenen. Ook veel mensen uit onze doelgroep (verstandelijk gehandicapten), hebben vaak hulp en ondersteuning nodig. Vandaar ons doneren van een passend bedrag.

Stichting Zomerkind

Voor de Stichting Zomerkind kregen wij een aanvraag voor innowalks en aangepast speelmateriaal voor kinderen met een meervoudige handicap. Dit materiaal is hard nodig voor de ontwikkeling van deze kinderen. Wij hebben ook dit project gefinancierd.

Stichting Wielewaal

Stichting Wielewaal vroeg een bijdrage voor Logeerweekenden en kinderthemaweken in 2017 voor deelnemers uit Rotterdam. Ook hier gaat het over meervoudig gehandicapten kinderen. De stichting was bij met onze bijdrage.

Punt5

Ons bestuur brengt om de twee jaar een bezoek aan een project dat iets van doen heeft met onze doelgroep. Dit jaar was het ‘Punt5’. Een aantal mensen die in een gezellige lokatie kinderen en volwassenen kennis laten maken met kunst in brede zin. Punt5 is gevestigd in een achterstandsbuurt in Delfshaven. Wij waren onder de indruk van de inzet van de docenten, vrijwilligers en de resultaten van de kinderen en volwassenen in de vorm van diverse kunst – en drukwerken. Er waren wat hulpstukken en speciaal papier nodig voor de drukpers. Wij hebben daarvoor de rekening betaald.

Henk Joh. Bouman, secretaris